Haukiputaan Heitto yhdistelmäjoukkueella Praha Cupiin

Tulevana viikonloppuna 27.-28.10. pelataan Prahassa 9. kertaa järjestettävä Prague Powerchair open -turnaus. Turnaukseen osallistuu 9 joukkuetta alkuperäisen 10 sijaan, sillä slovenialainen Trouble Makers on joutunut terveyssyistä vetäytymään pois. Mukana on huippujoukkueita  ympäri Euroopan. Suomesta turnaukseen lähtee pelaamaan Haukiputaan Heitto yhdistelmäjoukkueella, jossa on pelaajia ympäri Suomen.

Joukkueen runko tulee Oulusta. Anni Mannelin, Susanna Rautio ja Juhana Heikkinen pelaavat Suomessakin Heitossa. Mukaan lähtee myös täksi kaudeksi Oulusta Helsinki Outsidersiin siirtynyt Samuel Ojala, HOSsin taitava nuori tähti Jesse Mursu sekä kokenut Antti Ämmänkoski Vaasan joukkueesta.

Heiton taitava t-stick-pelaaja Anni Mannelin odottaa turnausta hyvillä fiiliksillä: ”Kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa ihan täysillä panoksilla. Meitä on lähdössä taitava porukka ja uskon, että saadaan yhdessä uusia hienoja kokemuksia niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin!”. Haukiputaan Heiton toista kautta mukana olevat valmentajat Jarmo Rautakoski ja Henri Runtti odottavat myös innolla turnausta. ”Tunnelmat ovat todella positiiviset ja odottavat. On mielenkiintoista päästä pelaamaan ulkomaille ja nähdä millaisia pelejä lajissa on kansainvälisellä tasolla” valmentajat toteavat.

Rautakoski päätyi sähköpyörätuolisalibandyn pariin oltuaan ensin yhden pelaajan avustajana. Parin kauden avustajana toimimisen jälkeen häntä pyydettiin ryhtymään valmentajaksi ja hän suostui ilomielin. Runtti on Rautakosken hyvä kaveri ja päätyi valmentamaan Heittoon ystävänsä pyynnöstä: ”Viime syksynä Jarmo pyysi minua tuuraamaan valmentajan paikalle pariksi kuukaudeksi, koska hän lähti suorittamaan kansainvälistä harjoittelua opintojaan varten. Jarmon palattua reissusta aloimme valmentamaan yhdessä Haukiputaan Heittoa.”.

Uudet valmentajat katselevat sähköpyörätuolisalibandya tuorein silmin. Heistä lajissa parasta on pelin vauhdikkuus ja taktisuus sekä yhteisöllisyys. Heillä on myös ideoita lajin kehittämiseksi: ”Haluaisimme, että maalivahdinalueesta tehtäisiin suurempi, jolloin passiivinen puolustaminen vähenisi. Tämän avulla pelistä tulisi vieläkin vauhdikkaampaa. Lisäksi Suomessa olisi hyvä saada lisää pelaajia lajin pariin.”. Mannelin toteaa, että ”Suomessakin voitaisiin järjestää enemmän pieniä häppeninkejä, miksi ei ulkomaistenkin seurajoukkueiden kanssa!”.

Sekä Mannelin että valmentajat odottavat Prague Powerchair open -turnaukselta kovia ja hyviä pelejä sekä onnistumisia kentällä. ”Ilman voittoa meistä tuskin kukaan haluaa tulla takaisin”, Mannelin toteaa. Valmentajat ovat samoilla linjoilla: ”Kun pelipaita vedetään päälle, niin voittoja lähdetään hakemaan aina, niin myös Praha Cupissa.”.

 

Voit seurata turnauksen uutisia ja tuloksia osoitteessa www.praguepowerchairopen.com

Turnauksen otteluohjelman ja -aikataulun löydät täältä.