huhti 27 2014

Mestaruudet SB Vaasalle ja Helsinki Outsiders Junioreille!

Sähköpyörätuolisalibandykauden päätösturnaus pelattiin 26.-27.4. Vantaalla, Korson Lumossa. Lauantaina pelattiin loput runkosarjan ottelut ja sunnuntaina välierät ja mitalipelit.

SM-sarjassa oli tällä kaudella mukana vain neljä joukkuetta, joten välieriä ei pelattu lainkaan, vaan runkosarjan kolmas ja neljäs kohtasivat pronssiottelussa ja runkosarjan ensimmäinen ja toinen finaalissa. Koko kauden vahvoja otteita esittänyt ja runkosarjan voittanut SB Vaasa kohtasi finaalissa Helsinki Outsiders Redin. Vaasalaiset maalivirtuoosi Thomas Puskan johdolla eivät antaneet helsinkiläisille juuri mahdollisuuksia, vaan veivät mestaruuspokaalin mukanaan takaisin Vaasaan 8-4 voitolla. Pronssiottelussa kohtasivat runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Helsinki Outsiders White ja ennen pronssiottelua voitoitta tällä kaudella pelannut Merikoski SBT, joka näytti, että joskus yksikin voitto riittää. Oululaiset pelasivat erittäin hyvin ja saivat pidettyä muun muassa Helsinki Outsiders Whiten maalitykki Juha ”Opa” Palosen tiukasti kiinni. Tuloksena 6-4 voitto ja 17 kautta mukana olleen Oulun Merikosken ensimmäinen SM-mitali, joka otettiin vastaan suurella ilolla. SM-sarjan pronssiotteluun saatiin vierailevaksi kuuluttajaksi urheilutoimittaja Riku Riihilahti!

Finlandia-sarjassa lauantai tarjosi jännitystä loppuun asti, sillä runkosarjan paremmuusjärjestys ja paikat välierissä ratkesivat vasta runkosarjan viimeisessä ottelussa. Sunnuntain ensimmäisessä välierässä kohtasivat runkosarjan kakkonen M-Team EG ja runkosarjan kolmonen Helsinki Outsiders Juniors. Juniorit veivät tiukan jännitysnäytelmän lopulta luvuin 4-3 ja etenivät finaaliin. Toisessa välierässä runkosarjan voittanut TPS osoitti voimansa vastaansa asettuneelle runkosarjan neljänneksi sijoittuneelle Merikoski SBT Siniselle ja eteni finaaliin 5-2 voitolla. Finlandia-sarjan pronssiottelussa kohtasivat siis M-Team EG ja Merikoski SBT Sininen. M-Team EG taisteli pronssin Helsinkiin luvuin 6-3. Finaalissa huikean turnauksen ja kauden pelannut Helsinki Outsiders Juniors oli ylivoimainen ja jätti TPS:n hopealle luvuin 8-2. Helsinki Outsiders Juniors on kehittynyt viime kaudesta valtavasti. Viime kaudella joukkue nappasi ensimmäisen voittonsa kauden viimeisessä pelissään, mutta tähän kauteen tultiin jo huomattavasti valmiimpina, vahvempina ja ennen kaikkea taitavampina, mistä suuri kunnia kuulunee joukkuetta valmentavalle Jaakko Linkoheimolle. Joukkueen noin 10 pelaajasta lähes kaikki ovat syntyneet 2000-luvulla ja osa pelaajista on alle 10-vuotiaita. Harjoittelu ei junnuilla tauonnut mestaruuteenkaan, vaan jatkui kentän laidalla heti palkintojenjaon jälkeen.

Perinteiseen tapaan kauden päätteeksi myös palkittiin kauden parhaita. Valinta suoritettiin äänestyksellä siten, että joka seuralla oli yksi ääni, samoin maajoukkueen johdolla sekä tuomariporukalla.

SM-sarjan paras käsimailapelaaja: Thomas Puska, SB Vaasa
SM-sarjan paras T-stick -pelaaja: Vesa Seppänen, Helsinki Outsiders White

Finlandia-sarjan paras käsimailapelaaja: Kasper Vuorinen, Helsinki Outsiders Juniors
Finlandia-sarjan paras T-stick -pelaaja: Sami Liesegang, TPS

Kauden Kiilto-pelaaja (jaettiin junioripelaajalle): Aino Parviainen, Helsinki Outsiders Juniors

Jorman lautanen -kiertopalkinto lajissa pitkään vaikuttaneelle ja lajia eteenpäin vieneelle henkilölle: Anne Äärinen ja Nina Mäki, TPS:n valmentajat

Kauden parhaat T-stick -pelaajat: Vesa Seppänen, HOS White Sami Liesegang, TPS

Kauden parhaat T-stick -pelaajat:
Vesa Seppänen, HOS White
Sami Liesegang, TPS

Kauden parhaat käsimailapelaajat: Thomas Puska, SB Vaasa ja Kasper Vuorinen, HOS Juniors

Kauden parhaat käsimailapelaajat: Thomas Puska, SB Vaasa ja Kasper Vuorinen, HOS Juniors

Kauden Kiilto-pelaaja: Aino Parviainen, HOS Juniors

Kauden Kiilto-pelaaja: Aino Parviainen, HOS Juniors

SB Vaasa, SM-sarjan mestarit kaudella 2013-2014

SB Vaasa, SM-sarjan mestarit kaudella 2013-2014

Helsinki Outsiders Juniors, Finlandia-sarjan mestarit kaudella 2013-2014