SPT-salibandyn kevät 2019

HOS Whiten Jesse Mursu
Kuva: Oona Metsätähti

 

Kausi 2018-2019 lähenee loppuhuipennustaan. Puitteet 27.-28.4.2019 pelattavalle finaaliturnaukselle tarjoaa Vaasa. Variskan koulun tutussa pelipaikassa otellaan lauantaina 27.4. runkosarjat päätökseen kummankin sarjan osalta ja sunnuntaina 28.4. ratkaistaan mitalien kohtalot. Mitalienjaon lisäksi finaaliturnauksessa palkitaan myös kauden parhaat. Toivottavasti saamme nauttia jälleen viihdyttävistä peleistä ja runsaasta kannustuksesta. Ennen finaaleja on kuitenkin hyvä käydä läpi, missä kummankin sarjan osalta mennään ja kuinka edeltävä turnaus maaliskuun puolessavälissä Oulussa sujuikaan.

Finlandia-sarjan kutkuttavat tunnelmat

Vaikka viime kauden suvereeni mestari HOS Juniors lähteekin finaaliturnaukseen sarjansa piikkipaikalta, ei mestaruus ole vielä ratkennut. HOS Juniorsin perässä vain pisteen päässä vaaniva vaasalainen BK-48 Blue osoitti mestarisuosikille, että harjoittelu ja pelaaminen alkavat kantaa hedelmää ja pääsikin yllättämään viime kaudella tappiotta pelanneen Juniorsin voittamalla nämä 11-4. Eikä Finlandia-sarjan mestaruus näiden kahden välinen taistokaan välttämättä ole. Läpi kauden tiukkoja otteluita ja viihdyttävää peliä tarjoillut tamperelainen Koovee pelasi Oulussa BK-48:n kanssa tiukkaakin tiukemman 5-5 tasapelin ja tarjoili haasteita myös HOS Juniorsille, jotka kuitenkin lopulta voittivat 2-4. Sarjassa neljäntenä vaaniva Heavyweights maalintekijä Tommi Niskasen johdolla sekä toistaiseksi viidentenä välieriin hamuava TPS ovat yhtälailla mitalikamppailussa mukana. TPS:n maalitykki Eemeli Ruusunen hakee tällä kaudella kokemusta myös SM-sarjan puolelta vahvistaen oululaisten tiimiä.

Kaikki Finlandia-sarjan tulokset, pistepörssit ja tulevat runkosarjaottelut voit tsekata linkin takaa.

SM-sarjassa uusi aika?

Viime vuodet yksin hallinnut ja kultamitalit korjannut vaasalaisjoukkue, tällä kaudella nimellä BK-48, joutui jo edellisenä keväänä tyytymään hopeaan, eikä tämäkään kausi ole välttämättä marssimista suoraan kultajuhliin. HOS White, vaasalaisten kanssa paikkansa finaalissa jo varmistanut haastaja, pääsi yllättämään vaasalaiset Oulussa ottelemalla näiden kanssa jännittävän 6-6 tasapelin, jossa oli ainekset jopa HOS Whiten voittoon. Finaalipaikasta HOS Whiten kanssa tiukasti kamppaillut HOS Red onnistui Oulussa voittamaan Whiten luvuin 4-6 (lauantaina White oli parempi jännitysnäytelmän päätteeksi luvuin 3-4) ja hamuaakin nyt pronssisia mitaleja kohdatessaan oululaisen haastajajoukkueen Lightweigthsin. Lightweights hakee vielä kauden avausvoittoaan, mutta kehittää jatkuvasti peliään ja on tuonut SM-sarjan ja lajin pariin uusia lupaavia pelaajia.

Kaikki SM-sarjan tulokset, pistepörssit ja tulevat runkosarjaottelut voit tsekata linkin takaa.